Alojamiento Ecoturístico

Masía Can Plans

Reserves i disponibilitat

Galeria d'imatges

Tipus d’establiment:
Alojamiento Ecoturístico
Número de registre oficial:
PB-001056-26
Preu:
segun tarifas
Habitacions:
4
Places:
12
Tipus de lloguer:
Lloguer íntegre
Telèfon(s):

Visita la seva Web

Contacta per correu electrònic


Direcció:
Masia Can Plans s/n (diseminado)
(Barcelona) Espanya

Descripció

La masia de Can Plans fou registrada com a fogar ja al segle XIV. Una gran nau principal plantada sobre la pròpia pedra a la planta baixa, amb el terra anivellat amb lloses del propi lloc. Una planta superior amb terres de fusta. Parets de 4 a 5 pams que guarden la calidesa a l’hivern i la frescor a l’estiu.
El projecte de recuperació de la Masia de Can Plans i el seu entorn s’ha fet amb l’antic principi de la masia, és a dir, amb l’autogestió dels recursos propis i dels voltants. Però també tal com som ara al segle XXI: en versió “5.0”. aprofitant les noves tecnologies sense intervenir en la construcció original i preservant el medi. Respectant-los i assegurant-ne la conservació, tot amb l’objectiu de garantir la millor convivència amb els seus habitants i els seus hostes.
Totes les estances i actuacions re-constructives a l’edifici s’han fet amb materials de l’època: pedra, calç, bigues de fusta, terres hidràulics, entre d’altres. Elements recuperats principalment d’enderrocs i de la pedrera propera de pedra vermella del Figaró. Tractats amb vernissos i pintures a l’aigua, ecològics, amb absència de coles fenòliques i altres agents químics agressius. Tot per tal d’assolir una atmosfera el menys contaminada possible.
El mateix criteri hem seguit a l’incorporar mobiliari, objectes i roba de llar, on ha primat la recuperació de mobles i electrodomèstics per tal de donar-los una segona oportunitat. En els tèxtils, estores, cortines i llençols, hi són presents les fibres naturals com la llana, el cotó i el lli.
Pel que fa als tancaments de ferro i fustes, així com la climatització, els materials de construcció, els treballs de paleter, aquests han estat adquirits i executats amb ajuda dels mestres d’obra del Figaró, Aiguafreda i la Garriga.

Serveis

ENERGIES i RECURSOS: Nogensmenys, ha estat de cabal importància l’aprovisionament energètic totalment sostenible de la masia: sol, aigua i vent. Energia elèctrica auto-produïda amb plaques fotovoltaiques i un aerogenerador. Calefacció i agua calenta amb placa termosolar i caldera de biomassa
. Aprofitament dels pous existents i captació d’aigua de pluja pels recursos hídrics. Tenim wifi i internet cooperatiu.
Assenyalar que el combustible és llenya procedent de l’explotació forestal de la finca.
ALIMENTS DE PRODUCCIÓ PROPIS I PROXIMITAT ECOLÒGICS: L’assortiment dels queviures en primer moment, i segons temporada, són les hortalisses i verdures que conreem al nostre hort, que produïm als corrals, així com la mel dels nostres camps.
Depenent de la disponibilitat i varietat de la temporada de conreu i recol·lecció, ens abastim de productes procedents dels pagesos de les rodalies. L’oli d’oliva que és de La Garriga (estem en recuperació dels camp d’oliveres), els làctics i formatges són elaborats per artesans en obradors dels veïnatges de Tagamanent i del Figaró.
Tant amb els productes propis com amb els aliens tenim com a principis la proximitat i l’ètica ecològica. Usem sobretot cereals, cafès i espècies de comerç. Cobrim les necessitats per l’elaboració de tots els àpats en règim de pensió.
CUINA: Elaborem els àpats amb receptes senzilles i saludables donant el major protagonisme als sabors originals que ens donen els productes d’excepcional qualitat que disposem, ” una bona verdura”, “un bon pa amb tomàquet”, “un bon arròs amb verdures”, “unes bones llegums”, “unes bones torrades amb melmelada per esmorzar” maridatges amb bons vins i corpinnat del Penedès . També fem pa a casa així com la mel tot són propostes perquè els nostres hostes gaudeixin amb tranquil·litat de l’entorn.
DIA A DIA: L’hoste té a la seva disposició l’habitació i els espais comuns amb el servei de d’esmorzar inclòs. Oferim també sopar o dinar, si convé i sempre amb preavís. Gaudir en la seva elaboració i el servei són el nostre objectiu. L’hostaler i pagès fa les seves feines del dia a dia: cuina, camp, bosc, corral… El visitant és benvingut, si li ve de gust, per participar en aquestes experiències.
ALTRES EXPERIÈNCIES: Ens trobem dins del Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per l’UNESCO. Un indret d’elevat interès per la conservació de la natura: flora, fauna i cultura.
Existeixen nombroses rutes per descobrir de forma respectuosa els paisatges i la cultura local que es poden fer a peu amb bicicleta o a cavall – el cavall l’heu de portar vosaltres, i també li donarem allotjament a les nostres quadres i les millors pastures del pla.